maanantai 18. huhtikuuta 2011

Hiihtokausi sai arvoisensa päätöksen

Perinteinen keväinen "korkeanpaikanleiri" eli hiihtoviikko Levillä tehtiin myös tänä vuonna. Ajankohdaksi valikoitui viikko 15 eli noin huhtikuun puoliväli. Leviviikko päätti huikean hiihtokauden 2010-2011 joka oli paras ja pisin koskaan. Ekat hiihtolenkit tein jo marraskuun puolivälissä. Jos ilmastonmuutos tarkoittaa tällaisia talvia, niin ehkei se ole pelkästään huono asia? :)

Koko viikko vietettiin suksien päällä, keskimäärin 6-8 tuntia päivässä. Pisin lenkki oli 75km ja lyhin aloituspäivän saunalenkki 25km. Pääasiassa tyyli oli vapaa, yhtä pertsapäivää lukuunottamatta. Viikossa kertyi myös ennätysmäärä kilometrejä, 365. Se tarkoittaa keskimäärin n. 52 km päivässä. Säät suosivat koko viikon: yöpakkasia riitti ja päivällä sai hiihdellä 5-10 asteen lämmössä auringon alla.

Viikko oli hyvä pk-rykäys keskelle kevättä ja antaa taas lisäpotkua kesälajien pariin. Kunto näyttäisi olevan ihan kohtuullisessa jamassa, ja 7 päivän rupeamasta huolimatta vieläkin olisi jaksanut painaa. Olosuhteet tosin alkoivat muuttua huonommiksi loppuviikosta, kun iltapäivällä märkä lumi jarrutti merkittävästi jokaista potkua. Välillä meno muistuttikin enemmän suossa tarpomista kuin luisteluhiihtoa. Levin latujen lisäksi hiihdettiin pitkästä aikaa myös Ylläkseltä Leville. Liukas keli toi perille yllättävänkin nopeasti.

Hiihtokausi päättyi siis pe 15.4. lukemiin 2 265km. Viimekauden päätöslukemat olivat 1405, joten tyytyväinen täytyy olla, vaikka 2 400 olis ollu kiva luku ja pyöreä lisäys :) Nyt sukset on ripustettu naulaan kesän ajaksi. Tervetuloa siis pyöräily, juoksu, suunnistus ja melontakausi! Toivottavasti parit seikkailukisat sisältyvät myös kesäkauden ohjelmaan.

Kevään ja kesän kilpailukalenteri on vasta muotoutumassa. Mielessä pyörii erityisesti 24h seikkailukisa Rokua Geopark Challenge heinäkuussa. Lisäksi harkinnassa on juoksu- ja pyöräilytapahtumia ja tietysti myös Salpa-Jukola Haminassa. Vaarojen Maraton tai Mammuttimarssi päättäisivät kauden mukavasti, jos vaan juoksu lähtee sujumaan ilman viime kesän kaltaisia jalkaongelmia. Toki voisin olla yllytettävissä myös muihin koitoksiin, kuten elokuiseen Retki-Rogainingiin. Mutta, nyt on pari päivää palauteltu hiihtojalkoja. Nyt alkaa kevät!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti