sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Se oli siinä.


Vuosi vaihtui ja palasin kuin palasinkin takaisin mualiman toiselta puolelta. Aivan mahtava reissu mielettömissä maisemissa. Ennakkoon sitä ajattelee että kuukaudessa ehtii vaikka mitä. Ei mennyt montaa päivää kun huomasi, että jatkuvasti piti valita mitä kaikkea tekee ja mitä kivaa jättää tekemättä.

Pancake Rocks.


 En tiedä montaakaan maata missä saisi 2-3kk kulumaan ilman minkäänlaisia kyllästymisongelmia. Uudessa Seelannissa on Suomen kokoisella pläntillä kaikkea paitsi aavikkoa. Ja pienimmässäkin tuppukylässä voi harrastaa lähes mitä vaan.

Pyöräilyä Nelsonissa.

Reissu keskittyi paljolti tekemiseen, eli perus turisteilua ei tullut juurikaan tehtyä. Sen sijaan patikointia, maastopyöräilyä, juoksentelua ja melontaa tuli kyllä harrastettua. Uusia tuttavuuksia olivat canyoning (aivan mahtavaa!) sekä pitkäaikaisen haaveen toteuttaminen: laskuvarjohyppy maailman ”adventure capitalissa” eli Queenstownissa. Canyon swingit, benjit sun muut jätin suosiolla väliin.

 Tältä se näyttää maasta :)

Keksin myös mitä minusta tulee isona. Monet Uuden Seelannin upeista vaellusreiteistä alkaa ja päättyy eri paikkaan. On olemassa ammattikunta, joka ajaa turistien autoja startista päätepisteeseen ja juoksee vaellusreitin lopusta alkuun ja palauttaa samalla autonavaimet. Ei paskempi ammatti? Täytyy vaan opetella ajamaan vasemmalla puolella.. :)

Käppäilyä Mt Cook National Parkissa.

Tutut ja kaverit aina kyselee valokuvia ja minä tykkään niitä ottaa. Niinpä karsittu otos reissukuvista löytyy myös netistä. Jos reissu ja maisemat kiinnostaa, linkit kuviin löytyvät alta. Kuvien lomassa myös tarkempi reissukuvaus. Reissuhahmotelma vol 2 olisi jo valmiina.. 

Joulupäivänä Queenstownissa.

Tammikuussa jatkuu peruskunnon parantaminen. Ja hiihtokelien odottelu. PK:ta tuli kyllä reissussakin riittämiin, parhaimmillaan jopa yli 20h /vko. Uuden vuoden piti alkaa rennolla ja erittäin kevyellä hiihtolenkillä Paimiossa. Lenkki jäi kuitenkin ennakoitua lyhyemmäksi, kun sykemittari näytti seuraavaa:

Harjoitus: 1h 15min, keskisyke 159, maksimisyke 198.

Treeni-into olisi korkealla, mutta reissusta ja 11h aikaerosta palautuminen taitaa olla vielä ”hieman” kesken..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti