maanantai 30. huhtikuuta 2012

Välikeleistä kesään päin.

Sukset laitettiin sivuun melko pian talvitriathlonkisojen jälkeen, muistaakseni noin viikkoa ennen pääsiäistä. Hidas tarpominen roskaisessa sohjossa ei oikein inspiroinut, joten päätin suosiolla luovuttaa. Joka kevät sitä odottaa jo innoissaan kesälajien pariin pääsemistä, mutta tänä keväänä oli ekaa kertaa sellainen fiilis, että hiihtokausi loppui kesken. Sama haikea fiilis on vieläkin vähän päällä, mutta parempi unohtaa talvihommat mahdollisimman nopeesti ja keskittyä vaan odottamaan kesää ja lämpeneviä kelejä.

Lumien sulamien lisäksi jalkavaivat on varma kevään merkki. Kävin pääsiäisen jälkeen maksimitestissä juoksumatolla. Testin aikana toinen takareisi alkoi vähän kiristää, ja sen jälkeen olenkin temppuillut sen kanssa. On käyty kiropraktikolla, hierojalla ja fyssarilla. Osa tempuista on auttanutkin, mutta edelleen takareisi alkaa kiristää, etenkin juoksussa ja sen jälkeen. Vuosien varrella on oppinut ainakin sen, että joka vaivasta ei jaksa enää ärsyyntyä niin täysillä. Kun selkä on vähän kiero, pitää varmaan vaan oppia hyväksymään se, että erilaisilla spesialisteilla ramppaaminen (boikotoimiani ortopedejä lukuun ottamatta) kuluu asiaan. (Henkilökohtaisia sponsoreita ja ilmaisia palveluksia tällä saralla otetaan vastaan..)

Myös tiimikaveri on kärsinyt rasitusvaivoista. Molempien ollessa vähän puolikuntoisia ilmoajan päättyessä, päätimme ottaa alkukesän varmanpäälle ja jättää tänä vuonna Spring Adventuren väliin. Snif! Perinteiden mukaisesti Springin jälkeen alkaa yleensä vakavampi vaivataistelu, niin että No Limit ja Jukola jäävät väliin. Toivotaan että tällä ratkaisulla saadaan perinteet katkaistua, ja terveitä treenipäiviä myös kesäkuun alkupuolelle.

Vaivoista huolimatta juoksuakin on jo ehditty vähän aloitella. Sen lisäksi ohjelmassa on ollut mm. punttia ja paljon pyöräilyä. Tänään tuli avattua perinteiden mukaisesti myös melontakausi. Yleensä se on avattu vappureissulla Virossa, mutta tänä vuonna avajaislenkkinä oli parin tunnin aurinkoinen läpsyttely Vuosaaren suunnalla. Sää oli lähes täydellinen: aurinkoa ja lähes tyyni meri. Kesää odotellessa.

Glada vappen kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti