perjantai 21. joulukuuta 2012

Suksihommia.

Talvi on tullut ja hiihtokausi jo kovassa vauhdissa. Mahtavaa kun talvi tuli tänä vuonna ajoissa, niin että koko joulukuun on saanut viettää ladulla!

Marraskuun lopun leiri Ylläksellä sujui oikein hyvin: treenit kaksi kertaa päivässä ja hyvää settiä 36 tuntia kahdeksaan päivään. Sää vaihteli alkuviikon plussakelistä loppuviikon paukkupakkasiin, mutta joka päivä päästiin ladulle. Tehtiin myös jonkin verran oikeita sprinttiharjoituksia, mitä ei ennen ole tullut kokeiltua, mm. yksi sprinttimaajoukkueelta kopioitu vetoharjoitus. Tosi kivaa vaihtelua, mutta on noi pitemmät matkat kuitenkin se mun juttu..

Aamulenkki Ylläksellä.

Leirin jälkeen astelin aika suoraan Tammiston Sportiaan ja ostin uudet vapaan sukset. Maksoi ihan prkl..eesti, mutta ai että ne on mahtavat hiihtää..

Leirin jälkeisten hiihtelyjen lomassa on tullut kokeiltua sprinttihiihtoa myös ihan oikean kisan muodossa. Tai siis ”sprinttihiihtoa”. Hiihdettiin 6km mikä on pitempi matka kuin yleensä esim. kansallisissa kisoissa, mutta jos aiemmin lyhin kisamatka on ollut yli 40 kilometriä, niin viitsiikö sitä kuuden kilsan takia edes vaivautua paikalle..? Mikä hiihtolenkki se alle 2h oikein on..? Noh, pitihän sitä kokeilla.

Kyseessä oli eka normimatkan kisa ja eka kisa vapaalla. Olisin mielelläni ottanut samaan syssyyn myös sen ekan kisan ilman kuperkeikkoja, mutta se antaa edelleen odottaa itseään..  Jos pystyn kaatumaan pertsallakin suoralla ladulla, niin kyllä sitä nyt kerran pitää pyllähtää myös vapaalla. Hyvä kova treeni kuitenkin.

Joulu lähestyy ja onneksi meidän perheen jouluperinteisiin kuuluu mahdollisuuksien mukaan myös hiihtolenkit. Mikäs sen mahtavampaa kuin mennä mökille joulusaunaan rapsakan hiihtolenkin jälkeen. Sitten voikin syödä joulupöydän antimia rauhassa hyvällä omatunnolla J. Välipäivät olisi tarkoitus viettää kustannuspaikalla, ja uusi vuosi sitten Levillä. Hiihdon merkeissä tietenkin!

Hyvää joulua ja tsemppiä vuoden 2013 koitoksiin!

2 kommenttia:

  1. hieno saldo Ylläkseltä,aika komeet lukemat! Mä hiihtelen vasta päiväunissani, joten hiihdä mullekin parit kilsat Levillä! :)

    Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti pääset pian ladulle ja tietysti myös juoksemaan ja pyörän selkään! Ja lupaan puristaa sullekin muutaman hiihtokilsan :) Toivotaan vaan että pakkanen vähän hellittää..

      Poista